Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató


 


 

Az adatkezelési tájékoztató tartalma:

 

 

 

 


 

Az adatkezelő adatai:


 

Név:  BFS-Autósbolt Kft. (Budavári Ferenc ügyvezető)


 

Székhely: 2049 Diósd, Keselyű utca 3.


 

Telephely: 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 32.


 

Telefonszám: +36-20-992-7212, +36-1-229-3818, +36-1-229-3843


 

Levelezési cím, panaszkezelés: 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 32.


 

Weboldal: www.bfsbolt.hu


 

E-mail: bfsautosbolt@gmail.com


 


 


 


 

Tárhely-szolgáltató adatai:


 

Neve: ShopRenter.hu Kft.

Levelezési címe: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

E-mail címe: info@shoprenter.hu

Telefonszáma: +36-1-234-5012


 

A webáruház működtetéséhez szükséges alapvető adatkezelések pontos leírása:

A Cookie-k (sütik) használatával kapcsolatos tájékoztató


Az Adatkezelő a weboldal megtekintése idején ún. Cookie-kat vagy (sütiket) használ. A cookie vagy süti egy betűkből, számokból összeállított információcsomag, amit weboldalunk az Ön internetes böngészőjének küld el azért, hogy tárolja beállításait, ezáltal könnyebbé téve a webáruház használatát és emellett statisztikai információkat kapjunk látogatóinkról. A Cookie-k (vagy sütik) bizonyos részei nem tartalmaznak személyes információkat, valamint nem alkalmas az oldal felhasználójának beazonosítására, bizonyos részük egyéni azonosítót tartalmaz (titkos, véletlenszerűen generált számsort), melyet az Ön, internet-csatlakozáskor használt eszköze eltárol, mellyel az Ön beazonosíthatóságát is elősegíti. Cookie-k (vagy sütik) használati, működési idejét az erre vonatkozó leírás magába foglalja.


 

A Cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:


 

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön kifejezett  hozzájárulása.


 

A weboldal által használatos Cookie-k (vagy sütik) legfontosabb ismérvei:


 

A Google Adwords-féle Cookie (süti) abban az esetben használatos, ha valaki meglátogatja webáruházunkat és a látogató süti-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához.

A Google által hasznát Cookie-kat – úgynevezett NID, SID Cookie-kat (sütiket) – alkalmazza a Google-termékekben, a Google által kínált kereső termékekben olvasható reklámtevékenységek pontosításához, személyre szabhatóságához.

Az ilyen típusú Cookie-kat (sütiket) használva megjegyzi az Ön legutóbbi kereséseit, illetve az egyes reklámtevékenységet folytatók hirdetéseivel, keresési eredményekkel történő korábbi interakcióit, ezenfelül a marketingszereplők weboldalain tett böngészéseit.

Az AdWords konverziókövetési alkalmazása szintén Cookie-kat (sütiket) használ a pontosabb eredmény érdekében. A reklámokból származó eladások, más konverziók követésére Cookie-kat (sütiket) tárol el a látogató internetes eszközére, abban az esetben, ha a lehetséges vásárló egy reklámcélú hirdetésre kattint.

A Cookie-k (sütik) rendszerinti alkalmazási módja: a reklámok és hirdetések pontosítása, kiválasztása az alapján, mi a fontos, elsődleges adott felhasználó esetében, hirdetési kampányok teljesítményéről beszámolók tökéletesebbé tétele, ezen kívül a már egyszer megtekintett hirdetések ismételt megjelenítésének kerülése.


 

Google Analytics Cookie: Ez a Google vállalatcsoport egyik fő elemző eszköze, abban segíti weboldalak és alkalmazások üzemeltetőit, hogy pontosabban láthatóak legyenek az oldalra látogatók különböző tevékenységei.

A szolgáltatás Cookie-kat (sütiket) használhat azért, hogy információkat gyűjtsön, ezenkívül jelentést készíthessen a webáruház használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google cégcsoport részére.

A Google Analytics által használt fő cookie (vagy süti) az ún. „… ga” cookie. A weboldal helyhasználati adataiból jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési Cookie-val (sütivel) együtt – használható még arra is, hogy pontosabb és célzottabb hirdetéseket jelenítsenek meg a Google-termékeiben – egyebek mellett a Google Keresőben -, valamint a világháló más területein is.


 

A webáruház működéséhez elengedhetetlen Cookie-k (sütik):

Ezek a Cookie-k az internetes oldal használatához nélkülözhetetlenek, mert biztosítani tudják az internetes oldal alapvető funkcióinak használatát, ezek nélkül a weboldal több fontos funkciója nem lenne elérhető a felhasználó számára. Az ilyen Cookie-k (sütik) élettartama az oldalon tartózkodás idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény fokozását célzó Cookie-k (sütik):

Ezek a Cookie-k (sütik) különböző informatív adatokat szolgáltatnak a felhasználó weboldalhasználatáról, többek között azt, hogy milyen oldalakat látogatja gyakrabban, milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a Cookie-k (sütik) nem gyűjtenek azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen adatokkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Az ilyen típusú Cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Munkamenet cookie:

Ezek a Cookie-k (sütik) a felhasználó tartózkodási helyét, a fizetés pénznemét tárolják, a böngésző nyelvét, működésük a böngésző bezárásáig, de maximum 2 óráig lehetséges.

Utoljára megtekintett termék cookie:

Eltárolja azokat a cikkeket, melyeket a látogató utoljára megtekintett. Működési időtartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie:

Tárolja a legutóbb megtekintett kategóriát. Működési intervalluma 60 nap.

Ajánlott termékek cookie:

Az „ismerősnek ajánlom” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját tárolja. Intervalluma maximum 60 nap.

Mobil verzió, design cookie:

Felismeri a felhasználó által használt eszközt, mobil eszközökön teljes nézetre vált át. Intervalluma ennek a Cookie-nak (sütinek) 365 nap.

Cookie elfogadás cookie:

Az internetes oldalra történő csatlakozás alkalmával egy figyelmeztető ablakban elfogadja a Cookie-k (sütik) tárolásával kapcsolatos nyilatkozatot. Intervalluma 365 nap.

A kosár cookie:

A kosárba rakott árucikkeket tárolja. Intervalluma 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie:

Az ún. intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit tárolja (pl. van-e rendelése a felhasználónak, vagy volt-e már adott oldalon). Intervalluma 30 nap.

Kiléptetés #2 Cookie (süti):

A #2 lehetőség alapján 90 nap után kilépteti a rendszer a felhasználót. Ennek megfelelően intervalluma 90 nap.

Backend azonosító cookie:

Az internetes oldalt kiszolgáló ún. Backend szerver azonosítója. Intervalluma egybeesik a böngésző bezárásával.

employee_login_last”_email:

Bejelentkezés alkalmával az email-címet eltárolja a web böngésző bezárásáig.

Ealrm, ealem, ealpw:

Folyamatos beléptetést tesz lehetővé. Intervalluma 180 nap.

come_from:

Beléptetési átirányítást hajt végre. Intervalluma 10 perc.

predictionio:

Látogatót azonosító cookie (süti) a személyre szabottabb reklámok ajánlásához. Intervalluma ennek 90 nap.

currency:

A felhasználó pénznemét megjegyzi, ennek az intervalluma 30 nap.


 

Facebook pixel (Facebook cookie {süti}):

A Facebook-képpont egy olyan típusú kód, mely segít az internetes oldalon jelentést készíteni a különböző konverziókról, célirányosan állíthatók össze a megszólítani kívánt felhasználók, az internetes áruház üzemeltetője részletekre bontott adatokat kap az ide érkező látogatók weblap használatáról. Továbbá ennek a típusú Cookie (süti) felhasználásával a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook vállalatcsoport által használatos adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja:

https://www.facebook.com/privacy/explanation

Abban az esetben, ha Ön nem szeretné elfogadni a Cookie-k (sütik) használatát, úgy bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A Cookie-k (sütik) törlésével kapcsolatosan további tájékoztatást az alábbi weboldalakon találhat:


 


 


 


 


 


 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok:


 

Amennyiben a webáruházban nem vásárol, csak érdeklődési céllal kereste fel oldalunkat, akkor a reklámcélú adatkezelésnél írtak vonatkoznak Önre, természetesen akkor, ha Ön marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

Fontos tudnivaló, melyre ezúton is felhívjuk figyelmét, hogy garanciával, panaszkezeléssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósulhat meg, ha Ön él valamelyik fentebb említett jogával.


 


 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

 

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]


 

Kapcsolatfelvétel:


 

Amennyiben elektronikus levél formájában, űrlapon vagy telefonos megkereséssel fordul hozzánk termékekkel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Természetesen az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, e nélkül szintén rendelhet a webshopból.



 

Kezelt adatok:

Kapcsolatfelvételkor megadott elérhetőségre vonatkozó adatok. (Vásárló neve, telefonszáma, email címe.)


Az adatkezelés időtartama:

 

Az érintett fél, tehát a felhasználó (szerződő) hozzájárulásáig tart.


 

A rendelések feldolgozása:


 

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek különböző adatkezelési tevékenységek. Ezek a következőkre vonatkoznak:

Kezelt adatok:


 

Az adatkezelés során az Adatkezelő (webáruház üzemeltetője) az Ön elérhetőséggel kapcsolatos személyes adatait, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.


 

Az adatkezelés időtartama:


 

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük, illetve a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig.



Az adatkezelés jogalapja:


 

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]


 

A számla kiállítása


 

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

 

 

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám, cégek esetében, ha van, akkor adószám.


 

Az adatkezelés időtartama:

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni. 


 

Az adatkezelés jogalapja:


 

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].


 

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés:


 

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik. 
 


 

Kezelt adatok:


 

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.


 

Az adatkezelés időtartama:


 

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli. Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja:


 

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].


 

Garanciális ügyintézés


 

Az adatkezelési folyamat a  garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.
 

Kezelt adatok:


 

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma. Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.


 

Az adatkezelés időtartama:


 

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg. Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.


 

Az adatkezelés jogalapja:


 

Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kötelesek vagyunk a panaszt tárolni. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]


 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése


 

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.


 

Kezelt adatok:


 

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.


 


 


 

Az adatkezelés időtartama:


 

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg. Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.


 

Az adatkezelés jogalapja:


 

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].


 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok


 

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében. 


 

Kezelt adatok:

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.


 

Az adatkezelés időtartama:


 

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

 


Az adatkezelés jogalapja:


 

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]


 

Marketing célú adatkezelések és a hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés


 

Kezelt adatok:


 

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.


 

Az adatkezelés időtartama:


 

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.


 

Az adatkezelés jogalapja:


 

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]


 

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés


 

Kezelt adatok:


 

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.


 

Az adatkezelés időtartama:


 

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.


Az adatkezelés jogalapja:


 

Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]


 

Remarketing tevékenység


 

Az adatkezelés, mint remarketing tevékenység is Cookie-k (sütik) segítségével valósul meg.

Kezelt adatok:

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.



Az adatkezelés időtartama:

Az adott cookie adattárolási időtartama, bővebb információ elérhető itt:

 

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: 

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató:

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen


 


 

Az adatkezelés jogalapja:


 

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].


 

További adatkezelések


 

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.


 

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről, valamint a személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás


 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Shoprenter.hu Kft.

Az adatfeldolgozó elérhetőségei: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Telefonszáma:  +36 1 234-5012

E-mail címe: info@shoprenter.hu


 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi, azonban a személyes adatok megismerésére nincs jogosultsága.


 

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység


 

Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag- Logisztikai Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36-29/88 66 70

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@gls-hungary.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.


 


 


 

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység


 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében.

Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.


 

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés


 

Az adatfeldolgozó megnevezése: DataObjects Consulting Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: .2310 Szigetszentmiklós, Csépi út 230.


 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.


 

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás


 

Az adatfeldolgozó megnevezése: KBOSS.hu Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 30 35 44 789

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@szamlazz.hu


 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.


 

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás


 

Az adatfeldolgozó megnevezése: B-Payment Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1132 Budapest, Váci út 4.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 1 793 67 76

Az adatfeldolgozó e-mail címe: borgun@borgun.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.


 


 


 

Adattovábbítás


 

Elfogadom, hogy a BFS-Autósbolt Kft., mint a bfsbolt.hu üzemeltetője által a
felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az B-Payment Zrt. (a Borgun online fizetési rendszer hazai képviselője), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

 

Az adatkezelés során Önt megillető jogok


 

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

  • a hozzájárulás visszavonásának joga

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés

  • helyesbítéshez való jog

  • adatkezelés korlátozása,

  • törléshez való jog

  • tiltakozáshoz való jog

  • hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön a jogaival élni kíván, ez az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszerűen kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül.

Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük, hogy adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg az Adatkezelő.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban, hogy vegye figyelembe a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

  • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és

  • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

    • az adatkezelés céljai;

    • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;

    • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

    • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

    • az Ön abbéli joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

    • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

    • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

    • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;

  • az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

  • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, abban az esetben, amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;

  • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

  • Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,

  • a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,

  • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

  • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat kérte, amit Adatkezelő XML, JSON, vagy CSV formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

 

Automatizált döntéshozatal 

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. 

Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

  • Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

  • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

  • az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés


 

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.


 


 

Adatbiztonsági intézkedések


 

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.


 

Jogorvoslati lehetőségek


 

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.


 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván elvégezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

  • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;

  • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;

  • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,

  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

  • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a webáruház működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.


 

Elfogadás dátuma: 2018.05.25

……………………………………………………………………………

BFS-Autósbolt Kft. ügyvezető, adatkezeléssel megbízott, felelős személy